Nyheder

Søg §18 midler til frivilligt socialt arbejde 

Næste frist for ansøgninger er den 31. marts 2021.

Foreninger, organisationer og personer, der udfører frivilligt socialt arbejde kan, i henhold til Servicelovens § 18, søge om økonomisk støtte til det frivillige arbejde.

Her I Hørsholm er det Social og Seniorudvalget, der årligt fordeler puljemidlerne, og du ansøger ved at udfylde ansøgningsskemaet, som du finder på Hørsholm kommunes hjemmeside https://www.horsholm.dk/politik/frivilligt-socialt-arbejde. Ønsker du ansøgningsskemaet tilsendt, kan du kontakte Center for Sundhed og Omsorg på 4849 3691.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os i Frivilligcenter og Selvhjælp Hørsholm på telefon 4576 7090 eller på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi hjælper gerne.

 

Kom og gå en tur med os en gang om ugen!
Start 7. april 2021

I forløbet Gående Fællesskaber mødes 2 frivillige gruppeledere fra Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm med en gruppe voksne med ADHD til en gåtur én gang om ugen i 10 uger. Forløbet følger et fast program med et nyt emne hver gang – og der er fokus på ADHD, hvordan man mestrer hverdagens praktiske udfordringer, samt hvordan man får en mere struktureret og overskuelig hverdag. Forløbet er et selvhjælpsforløb, hvor der lægges stor vægt på deltagernes erfaringsudveksling.
Hver gåtur varer ca. en time og foregår i Hørsholm.
Nærmere information ved tilmelding.

Program for forløbet:

uge 1: Introduktion til forløbet og forventningsafstemning
uge 2: Min ADHD
uge 3: Bliv ven med din ADHD – fokus på accept, erkendelse og indsigt
uge 4: Struktur på hverdagen - fokus på tidsstyring og kalenderbrug
uge 5: Kommunikation
uge 6: Sociale relationer – fokus på forholdet til venner, familie og sociale arrangementer
uge 7: Økonomi
uge 8: Uddannelse og arbejde
uge 9 og 10: Valgfrit emne fx Parforhold, oprydning, forældrerollen, ADHD og stress e.l.

Tilmelding til Selvhjælpskoordinator Anette F. Helland på:
Mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på SMS: 2883 4326.

Vi starter op onsdag d. 7. april klokken 16.00 – 17.00
Du skal kunne deltage i alle 10 gange for at være med.

HAR DU HAFT COVID-19?

Vi vil gerne oprette  et  telefonisk netværk for borgere i Hørsholm der er eller har været ramt af COVID-19.

Rammes man af COVID-19 eller skal leve i isolation i en periode, opstår der usikkerhed og rigtig mange spørgsmål melder sig. Den bedste hjælp i den situation kommer selvfølgelig fra en der selv har været igennem et forløb med COVID-19.

Vi vil derfor gerne i kontakt  med Hørsholm borgere som har haft COVID-19 og som har lyst til telefonisk, at videregive erfaring og rådgivning til en som enten er syg eller i isolation.

Er du interesseret så er du velkommen til at sende os en mail på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe på tlf 29262024.

 

GÅ-GRUPPER

Frivilligcentret har indgået spændende samarbejde med ADHD-foreningen om gå-grupper

ADHD-foreningen har modtaget mange henvendelser fra voksne med ADHD under Coronapandemien. De føler sig ensomme og efterspørger støtte og netværk. Derfor har Frivilligcentret indgået et samarbejde med foreningen om at oprette gå-grupper for voksne med ADHD. På den måde får de mulighed for at komme ud, møde andre og samtidig snakke om, hvad der rører sig, når man har ADHD, og når samfundet hele tiden forandrer sig pga. Covid-19.

Gå-grupperne ledes af frivillige, og Frivilligcentret søger derfor nu 1-2 frivillige, som vil stå for en gå-gruppe i foråret. Som frivillig er opgaven:

  • Deltage på uddannelsesdag søndag d. 28. februar kl. 13-16. Foregår online via Teams.
  • Planlægge en passende gå-rute, som gruppen skal gå.
  • Facilitere samtaler om temaer, som er beskrevet i en manual udformet af ADHD-foreningen. Temaerne er udvalgt til at få deltagerne til at reflektere over egne muligheder for at opsøge fællesskaber, samt strategier til hverdagen, så der frigives overskud til at opsøge socialt samvær. Manualen indeholder også anvisninger til gåturene, så man som frivillig har forskellige greb, der kan bruges, så deltagerne taler med hinanden om det aktuelle emne.
  • Én gåtur forventes at vare en times tid, og der planlægges gåture hver uge i et forløb på 10 gange.
  • udsende en reminder på SMS til deltagerne.
  • Gruppen kan forhåbentligt starte i marts måned, men situation med Covid-19 følges tæt, og alle retningslinjer overholdes selvfølgelig.

Gå-grupperne er et lille, men vigtigt skridt på vejen til at deltage aktivt sammen med andre. I gå-grupperne får deltagerne styrket deres sociale kompetencer og bliver bekræftet i, at de også har noget at byde ind med og at andre nyder godt af deres selskab.

ADHD-foreningen vil udarbejde en manual, som klæder dig på som frivillig, og de står til rådighed med supervision og sparring, hvis der er brug for det. Frivilligcentrets selvhjælpskoordinator står ligeledes til rådighed, hvis du har brug for det.

Vil du være med til at styrke og gøre en forskel for voksne med ADHD?

Så meld dig som frivillig til selvhjælpskoordinator Anette F. Helland:

Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon: 2883 4326

 

 NY FORSKNING 

Belyser hvordan vi kan beskytte vores psykiske og fysiske helbred i takt med at vi bliver ældre.

 http://abcmentalsundhed.dk/nyheder/saadan-kan-vi-beskytte-vores-psykiske-og-fysiske-helbred-i-takt-med-at-vi-bliver-aeldre/?_cldee=bWFpbEBmcml2aWxsaWdob3JzaG9sbS5kaw%3d%3d&recipientid=contact-c69aecb69cffe81180f4000d3a20d5ec-fc5bdfaf945b4b6380a8b47333fa4974&esid=aa0dec09-9a34-eb11-8105-000d3a20d5ec

 

  

 

 

 

Tidligere udsendte nyhedsbreve

Tilmeld dig her for at få nyt fra os

Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Rungstedvej 1C, 1. th., 2970 Hørsholm
Tlf.: 29 26 20 40. Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Følg os på facebook: www.facebook.dk/frivillighorsholm