Museumsforeningen For Hørsholm & Omegn

Address

 • Sdr. Jagtvej 2, 2970 Hørsholm

Contact

 • 45860711
 • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  Den 28. april 1944 afholdt Museumsforeningen for Hørsholm og Omegn sin første generalforsamling, og kan fejre sit 70-års jubilæum i 2014.

  I dag er foreningen primært en lokalhistorisk forening, der samarbejder med, og støtter, Museums Nordsjælland. Da foreningen blev oprettet, var sigtet et lidt andet. Der var nemlig ikke noget museum endnu -- og formålet med foreningen var netop at få oprettet et museum i Hørsholm

  I 2014 er Hørsholm Egns Museum blevet en afdeling af det nye Museum Nordsjælland, og Museumsforeningen skal nu finde sin rolle i den nye struktur. Foreningen vil fortsat støtte op om museumsarbejdet, men får samtidig en vigtig rolle i at fastholde museets lokale forankring og for at holde interessen for det lokalhistoriske arbejde varm.
  Herudover bidrager foreningen økonomisk til udgivelsen af årbogen, som gratis tilsendes foreningens medlemmer.Selv om museet og foreningen nu er to selvstændige organisationer, er der til daglig et tæt samarbejde omkring organisationernes aktiviteter. Foreningen nyder godt af museets faglige kompetencer og museet kan trække på foreningens praktiske hjælp til formidling.
  Det er Museumsforeningens vision at skabe forståelse for fortidens betydning for nutidens borgere og gøre det muligt for fremtidens borgere at finde deres historiske rødder.
  Som medlem af Museumsforeningen støtter du det aktive arbejde for at bevare vores historiske fortid og er med til at sikre, at politikerne husker, at vores fortid er værd at bevare for eftertiden.

Kategori

Kultur

Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Rungstedvej 1C, 1. th., 2970 Hørsholm
Tlf.: 29 26 20 40. Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Følg os på facebook: www.facebook.dk/frivillighorsholm